Lage verhandelde volumes doen twijfels over kracht rally toenemen

Wall Street is sterk aan de maand augustus begonnen, maar de vraag is of de rally een blijvend karakter gaat krijgen. Om die rally te ondersteunen, is in ieder geval vereist dat de verhandelde volumes gaan aantrekken.

Die verhandelde volumes waren in juli de laagste sinds december van vorig jaar. Volgens Richard Repetto, analist bij Sandler O’Neill, blijkt daaruit de kwetsbaarheid van de rally.

Repetto is van mening dat de verhandelde volumes snel moeten gaan stijgen om de overtuigingskracht van de rally te ondersteunen. De trend van afnemende volumes is bovendien een langetermijntrend.

Vorig jaar stegen de koersen op Wall Street gemiddeld met 35%, maar met een afname van de verhandelde volumes. Ook de jaren voordien draaide de handel tijdens rally’s op een laag pitje.

Repetto stelt rondom hem wat dat de beleggers niet echt geloven in de economie, onder andere vanwege de publicatie van een aantal tegenvallende indicatoren. Precies vanwege de lage verhandelde volumes is volgens hem een snelle terugval van het sentiment mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content