Lage rente doet meer Amerikanen woonkrediet aanvragen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag in het rood geopend, met voorlopig relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De baisse-trend op de Europese beurzen zet zich voorlopig dus niet helemaal door aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

De beleggers vluchten opnieuw richting veilige staatsobligaties, waardoor de rendementen op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw onder druk staan. Olie en goud worden opnieuw goedkoper, terwijl anderzijds de dollar verstevigt ten opzichte van de euro.

Als gevolg van de ingrepen van de Amerikaanse centrale bank is de rente blijven dalen, met als gevolg dat het opnemen van een woonkrediet steeds goedkoper wordt.

Steeds meer Amerikanen maken gebruik van die lage rente om een woonkrediet af te sluiten. Anderzijds worden ook steeds meer openstaande woonkredieten geherfinancierd.

Aardgas bijna 10% duurder

Aardgas voor levering in oktober werd vorige week volgens Royal Bank of Scotland 9,7 procent duurder. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 27 miljard cubic feet (cf) of 0,8 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

De toename lag precies in lijn met de verwachtingen. De aardgasvoorraden bevonden zich op 10 september 11,1 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 9 procent tegenover 10,7 procent een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content