Laag vertrouwen in klassieke spaarproducten stimuleert vraag naar alternatieven

Een recent rapport van de Verenigde Naties, getiteld ‘Ageing in the 21st Century’, geeft aan dat er in 2050 meer 60-plussers zullen zijn dan mensen in de categorie tot 15 jaar.

Al binnen 10 jaar zullen er op onze planeet 1 miljard oudere mensen zijn, tegenover 800 miljoen nu. Tegen die achtergrond moet een nieuw initiatief worden bekeken.

Generali lanceert innovatieve spaarformule gelinkt aan fonds van rusthuizen

Het Federaal Planbureau becijferde bovendien dat er tegen 2050 drie keer meer mensen in rusthuizen zullen verblijven dan vandaag, onder meer door het verdwijnen van het familiale vangnet en de hogere levensverwachting.

Om deze vergrijzing de baas te kunnen, moeten er in ons land jaarlijks tussen 1.600 en 3.000 ‘bedden’ in rust- en verzorgingstehuizen bijkomen, bevestigt het Planbureau. Volgens vastgoedbureau CBRE beschikte België in 2011 over 1.556 rusthuizen, goed voor 129.580 bedden.

Naast deze opkomende maatschappelijke uitdaging, kenmerkt ook een ander fenomeen onze huidige maatschappij: sinds de start van de economische crisis in 2008 verloren beleggers hun vertrouwen in de klassieke spaarproducten, zoals aandelen of obligaties.

Vastgoed daarentegen is doorheen deze crisisjaren steeds in de beleggingsportefeuille van de Belg gebleven. Voor de Belg met zijn spreekwoordelijke baksteen in de maag, blijft beleggen in vastgoed één van de betere investeringen in deze bijzonder volatiele en onzekere tijden.

De typisch Belgische baksteen en beleggingscultuur werken dit sterk in de hand. De Belg wil een eigen woning en wil bovendien ook weten waarin hij exact investeert: in iets tastbaars en volledig transparant, namelijk bakstenen met een groeimarge.

Care Invest als ‘anti-crisismiddel’

Om innovatief te kunnen anticiperen op deze 2 maatschappelijke en economische realiteiten ontwikkelde Generali Belgium een spaarformule onder de naam Care Invest.

Met Care Invest, de spaarverzekering die gelinkt is aan een portefeuille Belgische rusthuizen, investeert de belegger onrechtstreeks in vastgoed, en meer bepaald in rusthuizen. De spaarverzekering biedt een sterk rendementspotentieel in een stabiele en groeiende vastgoedsector.

Met een wereldwijde vastgoedportefeuille van 28 miljard euro bouwt Generali verder op haar vastgoedervaring met investeringen in een veelbelovende markt die niet onderhevig is aan conjunctuurschommelingen.

Binnen haar vastgoedportefeuille in België bezit Generali 5 rusthuizen, waarvan 3 in Vlaanderen en 2 in Wallonië.

De groei in de sector van de rusthuizen biedt klanten een unieke kans om risico-arm te sparen tegen een mooi rendement en tevens bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content