Kwistig rondstrooien met geld door de FED heeft goudprijs nauwelijks doen bewegen

Veel analisten zijn van mening dat het quasi-eindeloos aan het werk zetten van de geldpersen de goudprijs alleen maar kan doen stijgen. Maar de realiteit wijst uit dat de wens hier wel eens de vader van de gedachte zou kunnen zijn, want de beweging in de goudprijs lijkt te zijn teruggevallen.

Mark O’Byrne, executive director bij GoldCore, wijst er op dat de goudprijs nauwelijks is gestegen na de aankondiging van QE3 door de FED.

Nochtans wordt deze politiek van monetaire verruiming door de goudkevers als de belangrijkste katalysator voor de goudprijs naar voren geschoven.

Meer min- dan plusdagen

Volgens O’Byrne waren er sinds 13 september, de dag dat de Amerikaanse centrale bank haar volgende ronde wat betreft de inkoop van staatsobligaties aankondigde, meer dagen waarop de goudprijs daalde dan dagen waarop de goudprijs steeg. Van een FED-effect was dus geen sprake.

Maar misschien is er toch nog hoop voor het goud. De goudprijs beweegt in een nauwe trading range en die situatie kan natuurlijk niet eindeloos blijven duren. Naarmate het goud blijft duwen tegen het niveau van 1800 dollar kan er vroeg of laat een uitbraak plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content