Kwaliteit heeft in geval van Telenet zijn prijs, groei kan wat vertraagd zijn

Donderdagavond na het slot van de beurs is het de beurt aan Telenet om uit te pakken met de resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar.

Traditioneel volgt na de publicatie van de resultaten altijd een conference call, maar die wordt in dit geval pas de dag nadien georganiseerd.

Siddy Jobe van Bank Degroof merkt op dat Telenet begin mei al de guidance voor het volledige boekjaar bevestigde, waarbij werd uitgegaan van een omzetgroei met 5 tot 6% en van een gelijkaardige EBITDA-groei.

De groei zou in de tweede helft van het jaar vertragen wegens het uitdeinend effect van prijsverlagingen voor bepaalde internet breedbandproducten.

Aandelen mogen bijgehouden worden

Jobe rekent op een omzet van 728,50 miljoen euro tijdens de tweede helft van het jaar, of een stijging met 8,80%. Ook tijdens het tweede kwartaal zou de groei iets zijn vertraagd. Hij verwacht een stijging van de EBITDA tijdens H1 met 8,30% tot 383,60 miljoen euro.

De nettowinst zou uitkomen op 36,50 miljoen euro. Jobe verwacht dat de impact van de resultaten uiteindelijk beperkt zal blijven. Het heeft een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 33 euro. Veel goed nieuws zou met andere woorden al in de koers verwerkt zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content