Kraft Foods Group gevolgd met koopadvies

Op 1 oktober is Kraft Foods Inc. opgesplitst in twee afzonderlijke ondernemingen: Kraft Foods Group en Mondelez. De analisten van ABN Amro denken dat Kraft Foods Group een interessante investering kan zijn voor waardebeleggers. Vanaf heden beginnen zij met het volgen van het aandeel Kraft Foods Group; daarbij hanteren zij een koopadvies.

Kraft Foods Group kan beschouwd worden als het bedrijfsonderdeel dat ‘waarde’ representeert, waar Mondelez staat voor ‘groei’.

Met een aangekondigd dividend van USD 2 per aandeel voor 2013 biedt Kraft Foods Group een dividendrendement van 4,3%. In vergelijking met beursgenoteerde sectorgenoten biedt Kraft Foods Group hiermee het hoogste dividendrendement.

Gezien de huidige, extreem lage rentestanden kan Kraft Foods Group volgens ABN Amro een interessante investering vormen voor waardebeleggers. Kraft krijgt een koopadvies met een koersdoel van 52 USD.

Mondelez gevolgd met koopadvies

Mondelez is een van de twee nieuwe bedrijven die voortkomen uit de opsplitsing van Kraft Foods Inc. Mondelez houdt zich bezig met de productie van snacks en dranken.

Mondelez bezit volgens ABN Amro aantrekkelijke groeiperspectieven en de analisten van dit bank volgen dit aandeel met een koopadvies.

Mondelez heeft een goed evenwicht gevonden tussen exposure op de volwassen markten enerzijds en de opkomende markten anderzijds.

Driekwart van de omzet van Mondelez wordt gerealiseerd op het gebied van koeken en snacks, een sterk groeiende business.

Mondelez biedt volgens ABN Amro een zeldzame combinatie van exposure op de opkomende markten en vertegenwoordiging in aantrekkelijke bedrijfscategorieën.

Hiermee wordt het lange termijn groeiverhaal van de onderneming onderstreept. De analisten van ABN Amro hebben voor het aandeel Mondelez een koopadvies en een koersdoel van USD 31.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content