KPN zet telecomsector in vuur en vlam, Solvay fors hoger op cijfers

De Europese beurzen zijn vandaag over het algemeen lager geopend, de beleggers beseffen maar al te goed dat er eigenlijk weinig redenen waren voor de euforie van gisteren. De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent lager, maar de CAC verliest in Parijs meer dan 1%.

Brussel vormt de uitzondering die de regel bevestigt en daar zijn twee redenen voor. Op de eerste plaats zet het bericht dat America Movil een belang van 20% in KPN neemt de telecomsector in vuur en vlam. Bovendien maakte Solvay gisteren veel beter dan verwachte resultaten bekend.

Tussentijds verslag Recticel eerste kwartaal 2012

– De bedrijfsopbrengsten daalden met 2,4% van EUR 359,6 miljoen tot EUR 351,1 miljoen

– Verdere groei in Isolatie (+9,5%)

– Globale rendabiliteit in lijn met marktconsensus

– Netto financiële schuld van EUR 170,0 miljoen

De geconsolideerde bedrijfsopbrengsten daalden van EUR 359,6 miljoen tot EUR 351,1 miljoen (-2,4%).

In lijn met de tijdens het vierde kwartaal 2011 geobserveerde trend, bleven de marktomstandigheden in alle eindmarkten zeer uitdagend, in het bijzonder in het segment Slaapcomfort.

Tijdens het eerste kwartaal 2012 lagen de grondstofprijzen op de niveau’s van deze van het eerste kwartaal 2011, en zijn ze net als vorig jaar snel beginnen stijgen.

Ondanks lagere bedrijfsopbrengsten in alle segmenten, met uitzondering van Isolatie, bleef de globale rendabiliteit in lijn met de verwachtingen als gevolg van het geleidelijk doorrekenen van de hogere grondstofprijzen in de verkoopprijzen.

Volgens ING stemden de cijfers van Recticel overeen met de verwachtingen. Emmanuel Carlier is van mening dat een worst case scenario al verrekend zit in de koers. De onderwaardering van het aandeel kan verdwijnen wanneer Kingspan een hoger bod uitbrengt voor de insulatiefafdeling. Carlier is met ander woorden koper van het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content