Kopermarkt lijkt er erger aan toe dan goudmarkt

Op de chart van het goud lijkt er een belangrijk technisch signaal te zijn gegeven. Meer bepaald is het korte termijn gemiddelde (50 dagen) onder het langetermijngemiddelde (200 dagen) gevallen, wat een ‘death cross’ wordt genoemd.

Daarmee zou volgens de technische analisten een duidelijk verkoopsignaal zijn gegeven, wat betekent dat de goudprijs nog lager kan.

Win Thin, senior currency strategist bij Brown Brothers Harriman, steekt in dat verband een waarschuwende vinger uit. Hij vreest namelijk dat de Amerikaanse centrale bank haar staart geleidelijk aan zal intrekken wat het programma van quantative easing betreft.

Op de eerste plaats kan de euro nu opnieuw gaan dalen, maar ook de metalen zijn kwetsbaar. Thin nam nota van de dreigende ‘death cross’ bij het goud, maar maakt zich meer zorgen over de kopermarkt.

Die lijkt er namelijk erger aan toe te zijn dan de goudmarkt. Daar heeft zich namelijk een hoofd- en schouderformatie gevormd, wat meestal de voorbode van een forse prijsdaling vormt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content