Koersdoel Arcadis verhoogd

ABN Amro verhoogde enkele weken geleden al het koersdoel voor Arcadis naar EUR 26 van EUR 20. Het ingenieursbureau is uitstekend in staat om te profiteren van globale megatrends als urbanisatie, klimaatverandering, en water- en milieumanagement.

Deze trends houden de komende decennia de wereld in zijn greep en drijven de groei van Arcadis. De verdere uitrol van dienstverlening met een hogere waardering en de aangekondigde herstructurering in Europa moet de marges structureel boven 10% kunnen duwen.

Arcadis kan ook een goede staat van dienst overleggen op het gebied van fusies en overnames in opkomende markten.

Daardoor is de blootstelling in Zuid-Amerika en Azië toegenomen, regio’s waar een dienstverlenend ingenieursbureau op dit moment aanwezig moet zijn.

ABN Amro verwacht dat het bureau interessante overeenkomsten blijft tekenen. Arcadis wordt verder prima geleid en heeft een gezonde balans.

De waardering van het aandeel is niet overdreven opgerekt ondanks het sterke ritje dat het heeft gemaakt. ABN Amro handhaaft de opinie kopen en verhoogt het koersdoel naar EUR 26 van 20.

Positieve impulsen voor de koers in de komende twaalf maanden zijn: hogere marges, de eerste resultaten van de Europese reorganisatie, overnames die waarde toevoegen en nieuwe doelen voor de periode 2013 tot 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content