Koers Groupon zwaar onderuit in nabeurshandel, cijfers vallen tegen

De resultaten die Groupon gisterenavond bekendmaakte, schoten de beleggers duidelijk in het verkeerde keelgat. Met name de prestaties in Europa vielen tegen. Het bedrijfsresultaat bedroeg uiteindelijk nog 45 miljoen dollar, ten opzichte van 68 miljoen dollar tijdens hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In de nabeurshandel valt de schade voor het aandeel Groupon moeilijk te overzien, de koers verliest bijna 20% van zijn waarde. Uiteindelijk geven de futures een stabiele tot iets hogere opening voor de Amerikaanse beurzen aan, de futures op de S&P 500 noteren 0,10% boven het slotniveau van gisteren.

Teleurstelling over ontbreken van concrete maatregelen was van zeer korte duur

De teleurstelling over het ontbreken van concrete maatregelen van de kant van de ECB was volgens ABN Amro van zeer korte duur. Na een initiële daling op donderdag zetten de aandelenmarkten vorige week vrijdag al weer de recente opmars voort.

Dit had niet alleen te maken met meevallende werkgelegenheidscijfers in de VS, maar ook met een herwaardering van de woorden van ECB-topman Draghi.

De markt lijkt volgens ABN Amro uiteindelijk de conclusie te hebben getrokken dat er op termijn wel degelijk forse extra maatregelen zullen worden genomen, waarbij de inkoop van Italiaanse en Spaanse staatsleningen met stip op één op het verlanglijstje van beleggers staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content