Koers Google stijgt uit boven 1000 dollar

Het aandeel Google kwam de afgelopen week uit op een koers van meer dan 1000 dollar. De koers steeg in een week fors. En dat terwijl de resultaten volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer niet spectaculair waren.

De omzet groeide met 19% wat een van de laagste percentages was over de afgelopen kwartalen. In het eerste kwartaal was dit nog 23%. Het beeld blijft hetzelfde, de advertentieprijzen dalen maar dit wordt meer dan genoeg opgevangen door hogere volumes. Marges nemen niet significant toe.

Met zulke “voorspelbare” resultaten is de koersstijging opvallend. Maar daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst hadden analisten een somber beeld van de resultaten.

Velen hadden hun verwachtingen na de resultaten van IBM naar beneden bijgesteld. Het viel dus mee, mag dan worden geconcludeerd. In het verlengde hiervan ligt het gegeven dat als die resultaten van dit bedrijf zo voorspelbaar zijn we er ook een hogere waardering aan mogen toekennen.

Op dit moment is de koerswinst verhouding van het aandeel laag met 23. Laag is natuurlijk relatief en wordt gekoppeld aan een groei van rond de 20%.

Het lijkt er dus op dat dit stabiel rond dit percentage is. Bedrijven die zo groeien mogen dan een veel hogere koerswinst verhouding hebben dan bedrijven die rond de 5% groeien.

Google is ook niet een bedrijf dat stil zit. Op vele fronten is het actief. Iedereen kent Google Maps waar snel en gemakkelijk bijna elke plek op aarde mee kan worden gevonden.

Maar weinigen weten dat dit ook de basis is voor de auto zonder rijder waarmee men aan het experimenteren is. En zoals bekend is een van de grootste problemen van een auto de bestuurder.

Dus toekomst voor een dergelijk vervoermiddel is er duidelijk. Natuurlijk werpt niet elke innovatie direct haar vruchten af maar Google heeft de menskracht en het geld om te blijven innoveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content