Koers Google op nieuwe historische recordniveaus

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, zij het dat de winsten voor de belangrijkste indices flinterdun blijven. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq en de S&P 500 kunnen winsten van minder dan een half procent vasthouden. De verhandelde volumes blijven relatief dun.

Opvallend is dat de koers van Google opnieuw vlot hoger gaat. Gisterenavond tikte de koers van Google voor het eerst aan boven 750 dollar, vandaag werd boven 760 dollar een nieuwe piek neergezet.

Het is momenteel niet echt duidelijk waarom de koers van Google zo vlot nieuwe recordniveaus in de vingers heeft. Anderzijds lijkt de haussemotor bij Apple te sputteren.

Katoen en cacao vallen uit de toon

Bij de landbouwgrondstoffen vielen volgens Royal Bank of Scotland katoen en cacao uit de toon. De prijsdaling van cacao dient te worden genuanceerd want de prijs was sinds half augustus bijna onophoudelijk gestegen. Vorige week daalde de prijs van een ton cacaobonen met 1,3 procent.

Begin volgende maand gaat het oogstjaar 2012-2013 van start in West-Afrika. De regenval van de jongste weken heeft de bezorgdheid over een tegenvallende opbrengst wat verminderd.

Ook katoen werd 1,2 procent goedkoper na het WASDE-rapport van het USDA. De verwachting voor het globale katoenverbruik werd met 2,4 miljoen balen neerwaarts bijgesteld.

Met name China voert minder katoen in door de lagere economische activiteit. Het USDA verhoogde ook de voorraadprognose naar 76,5 miljoen balen, een nieuw record.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content