Koers Facebook moet nog lager alvorens weer te kunnen stijgen

Afgelopen week was er op de Amerikaanse beurzen meer dan gewone aandacht voor de aandelen Facebook. Gisteren liep namelijk de periode af dat de insiders hun aandelen niet mochten verkopen. In de komende dagen en weken gaan nog meer aandelen Facebook vrijkomen.

Vandaag staat de koers van Facebook opnieuw onder druk, zodat die definitief dreigt weg te zinken onder het niveau van 20 dollar. Maar toch is er hoop, want enkele bekende hedge funds beheerders zijn aandelen Facebook beginnen te kopen. Dat is onder meer het geval met Moore Capital, het fonds van George Soros en het SAC-fonds van Steven A. Cohen.

Geen van deze drie liet zich afschrikken door het feit dat de insiders nu mogen verkopen, ze rekenen er op dat de koers van Facebook op langere termijn weer zal stijgen. Inmiddels verandert er op Wall Street niet zo heel veel, de belangrijkste indices noteren licht boven het slotniveau van gisteren.

Wisselende macro-economische indicatoren

Het macro-economische nieuws was de afgelopen week wisselend van aard en dat verklaart volgens ABN Amro

de weifelende stemming op de beurzen.

In de Verenigde Staten waren de hardere indicatoren – zoals de detailhandelsverkopen en de industriële productie positief, maar vertoonden de indicatoren over het producentenvertrouwen juist een zwak beeld.

Ook in Europa was het beeld wisselend, met zwakke cijfers over de economie in het tweede kwartaal in een aantal landen en de eurozone als geheel. Duitsland en Nederland konden overigens wel een beperkte groei noteren, maar die was – vooral in ons land – voor een groot deel het gevolg van incidentele factoren, zoals de gasafzet.

Het resultatenseizoen begint geleidelijk ten einde te lopen. Hoewel de cijfers van een aantal Europese bedrijven er redelijk uitzagen – ook ten opzichte van de verwachtingen – konden ze de aandelenmarkten niet meer echt inspireren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content