Koers Delhaize noteert stabiel in reactie op bericht overname Delta Maxi Group

Delhaize maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van 100% van de Servische distributeur Delta Maxi Group, die ongeveer 450 winkels uitbaat in vijf Zuid-Europese landen.

In combinatie met haar bestaande activiteiten in Griekenland en Roemenië zal de overname van Delta Maxi Group van Delhaize Groep een toonaangevende distributeur maken in Zuidoost-Europa. Het bedrijf verwacht dat de overname, inclusief transactiekosten, onmiddellijk zal bijdragen tot de winst vanaf 2011.

“Wij zijn zeer enthousiast over deze transactie die volledig in lijn is met ons New Game Plan. Delta Maxi Group is een sterke distributeur die op een zeer dynamische manier aanwezig is in vijf Zuid-Europese landen, een regio waar Delhaize Groep tot nu toe aanwezig was met Alfa Beta in Griekenland en Mega Image in Roemenië”, verklaarde Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep.

“Wij verwachten een aanzienlijke stijging van de opbrengsten en van de mogelijke synergieën door de integratie van deze nieuwe markten in onze bestaande Europese activiteiten. Zuidoost Europa blijft een veelbelovende regio wat betreft de groei van de economie en consumentenuitgaven, twee factoren die de ontwikkeling van de moderne distributie ondersteunen. In 2011 zullen wij goed geplaatst zijn om deze groeimogelijkheden te benutten, aangezien onze activiteiten in zeven Zuid-Europese landen samen naar verwachting ongeveer EUR 3,4 miljard aan opbrengsten zullen genereren en over een netwerk van meer dan 800 winkels beschikken. Deze transactie is een belangrijke stap in de herverdeling van onze portfolio over onze Amerikaanse, Europese en Aziatische activiteiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content