Koers Apple kan stijgen tot 1001 dollar

Op de Amerikaanse beurzen is het sentiment vandaag beneden alle peil, de belangrijkste indices moeten grote verliezen bekennen. Die lopen in de meeste gevallen op tot anderhalf procent, waarbij vooral de Nasdaq terrein moet prijsgeven. Ook olie en goud verliezen terrein.

De pijn zit uiteraard vooral in de werkloosheidscijfers voor de maand juni die vanmiddag werden bekendgemaakt. Die vielen eens te meer tegen, nogmaals blijkt dat de situatie op de arbeidsmarkt te zwak blijft om het probleem van de werkloosheid op te lossen.

Koers Apple kan nog fors hoger

Brian White, senior analyst at Topeka Capital Markets, is van mening dat Apple fors hogere koersen moet aankunnen. Hij baseert zich op de lancering van de nieuwe iPad mini om voor het aandeel Apple een koersdoel van 1001 dollar naar voren te schuiven.

Volgens White kan de nieuwe iPad al in september op de markt komen, mogelijk zal de lancering worden gecombineerd met die van de langverwachte iPhone 5.

Aan de kleinere en goedkopere tabel wordt al sinds oktober van het jaar 2011 gewerkt. Aan een koers van 1001 dollar wordt Apple aan 18 keer de winst gewaardeerd.

Momenteel wordt Apple aan ongeveer 9 keer de winst verhandeld, de koers van het aandeel is over de afgelopen zeven jaar met ongeveer 86% gestegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content