Koers Alcoa kan fors hoger wanneer bedrijf zichzelf opsplitst

Vanavond na het sluiten van de beurs maakt Alcoa de resultaten over het derde kwartaal bekend en dat is natuurlijk een gebeurtenis waarnaar altijd wordt uitgekeken. Maar volgens sommige analisten is er misschien nog een speculatief aspect aan de rapportering verbonden.

Alcoa zou namelijk zichzelf kunnen opsplitsen in vier verschillende bedrijven. Daardoor zou de waarde van een aandeel Alcoa 14,62 dollar kunnen bedragen, of 63% meer dan de slotkoers van gisteren. De totale waarde van bedrijf zou daardoor bijna 10 miljard dollar bedragen.

Tarwe op laagste niveau in twee maanden

Tarwe liet vorige week volgens Royal Bank of Scotland 0,6 procent bijschrijven nadat eerder op de week het laagste niveau in 2 maanden werd bereikt.

De prognose voor de opbrengst in Australië werd opnieuw verlaagd. Er werd opnieuw bevestigd door een bron binnen de Russische regering dat er geen sprake is van uitvoerbeperkingen van tarwe.

Rusland overweegt zelfs om de strategische voorraden aan te spreken indien de lokale prijs te hoog zou oplopen. In de Verenigde Staten is met het planten van wintertarwe gestart. De omstandigheden zijn optimaal want door de recente regenval is de bodem in uitstekende conditie.

Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) kreeg vorige week volgens Royal Bank of Scotland weer klappen

Bij de landbouwgrondstoffen was bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) de grootste verliezer
met een achteruitgang van 9,4 procent.

De piek van het orkaanseizoen is voorbij en op nieuwe oogstprognoses van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) is het nog wachten tot 11 oktober.

De katoenprijs zakte voor het eerst sinds juli onder de grens van 70 dollarcent per pond en sloot de week 1,9 procent lager af. De Amerikaanse uitvoer van katoen daalde op weekbasis met 34 procent.

De Indiase Confederation of Textile Industry waarschuwde dat de katoenuitvoer in het jaar dat start op 1 oktober de helft lager kan uitkomen door oplopende voorraden en een lagere vraag uit China.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content