Koers Alcoa iets hoger in nabeurshandel op de kwartaalcijfers

Vandaag werd het kwartaalseizoen in de Verenigde Staten op gang geschoten met de cijfers van Alcoa. De nettowinst per aandeel bedroeg over het tweede kwartaal 9 dollarcent, tegenover 28 dollarcent tijdens dezelfde periode 12 maanden voordien.

De omzet daalde over de verslagperiode van 6,59 miljard dollar naar 5,96 miljard dollar. In een toelichting op de cijfers zei het bedrijf dit jaar een wereldwijde groei van de vraag naar aluminum met 7% te verwachten.

Wall Street is vandaag nogmaals lager gesloten, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,28% en 0,16% in het rood, terwijl de Nasdaq 0,19% moest prijsgeven.

Euro weer boven het niveau van 1,23 euro

Op de valutamarkten ging de koers van de euro eerst verder onderuit, waarbij de kaap van 1,23 dollar vanmorgen naar beneden werd doorbroken om een bodem te bereiken iets boven 1,225 dollar.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2319 dollar betaald, of zowat een kwart procent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,513%, of een daling met meer dan 2%.

Olie en goud opnieuw duurder

Voor een troy ounce goud werd 158,70 dollar betaald, of een winst van enkele dollars. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 86 dollar betaald. De markt vreest dat de Noorse olieproductie gaat wegvallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content