Kinepolis nog steeds koopwaardig met halfjaarcijfers op komst

De meeste grote Belgische beursgenoteerde hebben inmiddels de resultaten bekendgemaakt, maar in de komende weken komen nog heel wat middelgrote en kleinere bedrijven rapporteren. Eén van die bedrijven is bioscoopuitbater Kinepolis, die op 23 augustus met cijfers komt.

De analisten van KBC Securities blikten vooruit op de rapportering van Kinepolis, waarbij op de eerste plaats wordt uitgekeken naar de evolutie van het aantal bezoekers. Voor de eerste zes maanden van dit jaar wordt gerekend op een daling van het aantal bezoekers met 1%.

Toch iets hogere omzet verwacht

Ondanks de daling van het aantal bezoekers gaat KBC Securities toch uit van een stijgng van de omzet met 1%. Die omzet zou uitkomen op 112,70 miljoen euro. Anderzijds zou de REBITDA uitkomen op 30,90 miljoen euro, wat neerkomt op een verbetering van de marges met 40 basispunten.

De REBITDA per bezoeker zou zijn gestegen van 3,13 euro in de eerste helft van vorig jaar tot 3,23 euro in de eerste helft van dit jaar. Bottom-line rekent KBC Securities op een nettowinst van 13,90 miljoen euro. Het koopdvies en het koersdoel van 80 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content