Keuze Paul Ryan als running mate Mitt Romney bekoort beleggers niet

De verrassende keuze van Paul Ryan als running mate voor Mitt Romney kan de beurs van Wall Street op het eerste gezicht niet bekoren.

De race om het presidentschap kan er weliswaar in een nieuwe fase door belanden, maar voorlopig hebben de beleggers blijkbaar toch zo hun twijfels over de figuur van Ryan.

De futures wijzen in ieder geval op een lagere opening op Wall Street, de futures op de S&P 500 staan momenteel ruim een kwart procent lager.

Volgens John Williams, president van de San Francisco FED, is het hoog tijd dat de centrale bank iets doet in de strijd tegen de aanhoudend hoge werkoosheid in de VS. Hij doelt daarmee uiteraard op een verdere verruiming van de monetaire politiek.

Euro blijft zwak

De EUR-USD blijft zwak: met een waarde van rond 1,23 is de Europese munt wel iets hersteld van recente dieptepunten, maar een overtuigend herstel ziet er volgens ABN Amro toch anders uit. Ook ten opzichte van de meeste andere valuta blijft de EUR zwak.

De Amerikaanse VIX heeft thans met een waarde van net boven de 15 weer zeer lage niveaus bereikt. Een lage VIX (maatstaf van beweeglijkheid van de beurs) geeft aan dat, ondanks het feit dat de eurocrisis verre van opgelost is, beleggers zich nauwelijks zorgen maken. Al met al lijkt er toch wat voorzichtigheid geboden.

Het technische beeld is de afgelopen week niet noemenswaardig veranderd. De AEX nadert de toppen van dit jaar, gevormd rond 337. Net daarboven wacht rond 341 een dalende weerstandslijn. Een overtuigende uitbraak boven 337 – 341 zou het langere termijn technische beeld doen verbeteren en meer opwaarts potentieel vrijmaken richting 347. Bij een terugval onder de eerste steun op 321 verzwakt het technisch beeld.

De stroom van bedrijfscijfers blijft gewoon doorgaan. Vorige week kwamen in Amsterdam onder andere DSM, ING en Aegon met cijfers. Deze cijfers vertoonden een gemengd beeld.

De cijfers van Aegon werden beloond met koerswinst, waar de cijfers van ING eigenlijk voor kennisgeving werden aangenomen. De cijfers van DSM daarentegen werden lauw ontvangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content