Kans lijkt klein dat Griekenland uitstel gaat krijgen

Momenteel spreekt voorzitter van de eurogroep Jean-Claude Juncker in Athene met de Griekse premier Antonis Samaras en met andere redenen van de Griekse regering. Samaras wil van Europa meer tijd krijgen om orde op zaken te stellen, maar de kans lijkt klein dat Europa daartoe bereid zal zijn.

Achterliggende idee is dat de Grieken al heel wat beloftes hebben gedaan die ze vervolgens aan de laars lapten. Anderzijds is het wel degelijk zo dat de economische depressie waarin Griekenland zich bevindt het bijzonder moeilijk maakt om orde op zaken te stellen.

De Europese beurzen zijn vandaag in het rood gesloten, waarbij de verliezen in de loop van de sessie verder opliepen. Uiteindelijk moest de Euro Stoxx 50 zowat anderhalf procent prijsgeven.

De BEL 20 beperkte het verlies tot ruim driekwart procent, vooral dankzij de goede prestatie van Delhaize.

Positieve tendens Agfa-Gevaert kan zich volgende maanden doorzetten

Vanmorgen maakte Agfa-Gevaert de resultaten over het eerste halfjaar bekend. Het bedrijf verwacht dat de positieve trend zich in e volgend maanden gaat verder zetten:

“Onze kwartaalresultaten bewijzen dat we ook nu weer scoren op het vlak van onze twee kerndoelstellingen. Enerzijds evolueren onze groeimotoren – industriële inkjet en IT voor de gezondheidszorg – volgens de verwachtingen. Anderzijds werpen onze inspanningen om onze operationele efficiëntie te verbeteren en de filmprijsverhogingen hun vruchten af. Bijgevolg verbeterde onze brutowinstmarge zowel tegenover het eerste kwartaal van dit jaar als tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar. We verwachten dat deze positieve tendens zich ook in de volgende maanden zal doorzetten,” zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content