Kans is groot dat Cofinimmo dividend zal verlagen

Jean-Yves Devloo van ING schat de kans groot in dat Cofinimmo het dividend vanaf 2013 zal verlagen. Devloo identificeerde een aantal factoren die in de toekomst de cash flow onder druk kunnen zetten. Voor 2012 stelde de vastgoedbevak een dividend van 6,50 euro in het vooruitzicht.

De situatie voor de volgende jaren is echter een stuk onzekerder geworden. Devloo rekent voor 2013 op een dividend van nog 5 euro in plaats van 6,50 euro. Hij handhaaft een neutraal advies voor het aandeel, maar verlaagt het koersdoel van 89,40 euro naar 84,60 euro.

Diversificatie naar meer veiligheid

Het management liet al weten dat de strategie zal worden aangepast. Cofinimmo zal minder gaan investeren in kantoren, maar meer in activa met een lager risicoprofiel. In de vastgoedsector mag daarbij worden gedacht aan rust- en verzorgingstehuizen en distributienetwerken.

Devloo gaat er van uit dat de diversificatie naar meer veiligheid gepaard zal gaan met een lager rendement, waardoor ook de cash flow per aandeel onder druk zal komen te staan. Dezelfde strategie werd gevolgd door het Nederlandse VastNed, dat eveneens onder de risicocurve noteert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content