Jim Rogers lacht pessimisten over harde landing Chinese economie uit

De afgelopen weken woedde een woordenstrijd over de evolutie van de Chinese economie, dit tegen de achtergrond van tegenvallende macro-economische indicatoren. Steeds meer analisten nemen in verband met China het begrip ‘harde landing’ in de mond.

Duidelijk is in ieder geval dat de economische groei aan het aftoppen is. Of er een zachte dan wel een harde landing in de lucht hangt, is echter nog geen uitgemaakte zaak. Volgens Jim Rogers is de Chinese economie veel taaier dan over het algemeen wordt aangenomen.

Rogers haalt uit naar Hendry en Edwards

Hugh Hendry, de manager van Eclectica Absolute Return Fund en econoom van Albert Edwards van Societe Generale steken hun pessimisme over de Chinese economie niet onder stoelen of banken. Zowel Hendry als Edwards zijn van mening dat een harde landing vrijwel onoverkomelijk is.

Jim Rogers lacht de pessimisten die spreken over een harde landing van de Chinese economie echter uit in hun gezicht. Hendry zit er wat China betreft volgens Rogers al drie jaar naast, zolang voorspelt hij al een economische instorting.

Alberts is anderzijds al geruime tijd bearish over vanalles en nog wat en dat sinds geruime tijd. Om het in de woorden van Rogers te zeggen: ‘hij is is bearish over u, mij en moeder Theresa’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content