Jean-Marie Caucheteux (B. Degroof): “Franse overname Banimmo niet verrassend”

Banimmo heeft een verkoopovereenkomst getekend voor de aankoop van een handelcomplex in Rouen, zo werd recent bekendgemaakt door de vastgoedbevak.

Na de acquisitie van een handelsgalerij in het centrum van Parijs in november vorig jaar, heeft Banimmo inderdaad een overeenkomst getekend voor de aankoop van een handelscomplex op de bodemverdiepingen van een aantal gebouwen in Rouen.

Dit complex heeft een totale oppervlakte van 2.848 m² en is gelegen in het historische stadscentrum. Met uitzondering van één unit, is de volledige oppervlakte verhuurd en wordt er een recurrente huurinkomst van 847.000 € gegenereerd.

De investering bedraagt 12 miljoen €, kosten inbegrepen. Banimmo voorziet geen belangrijke renovatiewerken maar zal binnen de twee komende jaren de huidige huurvoorwaarden herzien.

Jean-Marie Caucheteux (Bank Degroof): “De overname komt niet als een verrassing. Banimmo desinvesteerde vorig jaar voor een bedrag van 120 miljoen euro, waardoor het ruimte heeft om opnieuw te investeren. Die investeringen zouden een bedrag van 100 miljoen euro kunnen bedragen. Ik blijf Banimmo accumuleren, met een koersdoel van 16 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content