Japanse centrale bank overweegt nieuwe stimuleringsmaatregelen

De Aziatische beurzen noteren vandaag in de plus, zij het dat de winsten over het algemeen beperkt blijven. De belangrijkste indices noteren niet zo ver boven het slotniveau van gisteren. In de komende dagen zal de handel in de regio dun blijven, dit wegens een feestdag die in Japan wordt gevierd.

Het land van de rijzende zon viert gedurende een week de O-bon periode, waarbij veel bedrijven hun activiteiten onderbreken. Het sentiment op de financiële markten wordt positief beïnvloed door de hoop op nieuwe stimulerende maatregelen die de Japanse economische groei in een hogere versnelling moeten brengen.

Risico-opslag voor schuldpapier uit opkomende markten in harde valuta op laag niveau

De risico-opslag voor schuldpapier uit opkomende markten in harde valuta (JPMorgan EMBI Global Diversified Index) staat volgens Theodoor Gilissen Bankiers op het laagste niveau in het afgelopen jaar op 306 bps. Deze categorie maakt een zeer goed jaar door met een rendement van 11,35% voor de index tot en met 9 augustus.

Door de mindere liquiditeit in opkomende markten kunnen die obligaties volatieler zijn, zeker in tijden van stress. Echter, de positieve trend van fundamentele verbetering, die mede wordt gereflecteerd in hogere ratings, blijft beleggers aantrekken.

De onzekerheid rond de perifere landen in Europa enerzijds en de lage rendementen voor de kernlanden anderzijds spelen hierbij volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook een rol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content