Japanse centrale bank houdt rente stabiel, stelt nieuwe kredietlijnen ter beschikking

De Bank of Japan kondigde vanmorgen aan dat haar basisrente ongewijzigd wordt gehouden. De beslissing kwam niet onverwacht, geen enkele analist had verwacht dat de Japanse centrale bank haar basisrente ging verhogen.

Het overnight call rate target van de Bank of Japan gaat momenteel op 0,10% en dat al sinds december 2008. De centrale bank verwacht nog steeds een gematigd herstel van de economie.

Zowel de export als de productie stijgen, terwijl anderzijds de binnenlandse consumptie wordt gestimuleerd door overheidsmaatregelen. Ook de bereidheid binnen de bedrijven om te investeren is toegenomen.

Anderzijds wordt Japan nog steeds geconfronteerd met inflatiedreiging. Vanmorgen stelde de Bank of Japan dan ook de details voor van een nieuwe kredietlijn ter waarde van 3000 miljard yen.

Dit programma is bedoeld om de economische groei te stimuleren. Het geld staat ter beschikking van de banken aan een lage rentevoet. De banken kunnen elk 150 miljard yen ontlenen voor een periode van maximaal vier jaar en aan een rentevoet

van 0,10%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content