Jan De Kerpel (KBC Securities): ‘UCB verwacht hoger financieel resultaat’

UCB kondigde aan dat het bedrijf verwacht in 2010 beter te hebben gepresteerd dan het aangekondigde vooruitzicht op totale opbrengsten voor 2010 van minstens EUR drie miljard, een recurrente EBITDA van ongeveer 700 miljoen en een kern-WPA van EUR 1,76.

Tegelijkertijd zullen de eenmalige afschrijvingen en de waardeverminderingstesten aan het einde van het jaar ertoe leiden dat een bijzondere waardevermindering van EUR 240 tot 250 miljoen in de rekeningen wordt opgenomen.

Dit is hoger dan de bijzondere waardevermindering van EUR 126 miljoen in 2009. Bijzondere waardeverminderingen worden in de geconsolideerde winst-en-verliesrekening van UCB opgenomen als niet-recurrente uitgaven onder de post ‘Recurrente winst vóór interest en belastingen’ (recurrente EBIT).

Detlef Thielgen (UCB): ” “We zijn heel tevreden met onze operationele prestaties in 2010. Onze belangrijkste financiële prestatie-indicatoren zullen de vooruitzichten overtreffen die we eerder voor 2010 aankondigden. Hoewel de niet-contante eenmalige afschrijvingen en bijzondere waardevermindering ons nettoresultaat beïnvloeden, zijn we er zeker van dat we voor 2010 een positief nettoresultaat zullen kunnen voorleggen.”

Dat het financiële vooruitzicht wordt overtroffen, is voornamelijk te danken aan het feit dat het epilepsiemedicijn Keppra® (levetiracetam) beter werd verkocht dan verwacht, vooral in de EU, en aan de stevige prestaties van de nieuwe kernproducten van de onderneming: Cimzia® (certoluzimab pegol), Vimpat® (lacosamide) en Neupro® (rotigotine).

Jan De Kerpel (KBC Securities): “UCB verwacht een hoger financieel resultaat en dat is natuurlijk goed nieuws. Ik handhaaf mijn advies ‘accumulate’ en mijn koersdoel van 30 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content