Italiaanse problemen wegen op beurzen uit de eurozone

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met behoorlijke verliezen voor de belangrijkste indices. In Milaan moet de FTSE MIB bijna 2,50% prijsgeven, terwijl ook de Italiaanse staatsobligaties voor de derde dag op rij in het rood duiken.

Het negatieve sentiment op de Europese beurzen heeft natuurlijk alles te maken met de Italiaanse politieke problemen. Vanuit Japan kwam er anderzijds goed nieuws, de Japanse economie lijkt daadwerkelijk aan de beterhand.

Vrij verrassend is volgens professor Stefan Duchateau de terugkeer van de Japanse bedrijfsresultaten. Hij had, eerlijk gezegd, de moed al opgegeven, vooral nadat het omvangrijke investeringspakket die de economische gevolgen van de aardbeving van Fukushima moest bestrijden, ook al weinig effect leek te hebben op deze slapende economische reus.

Maar Duchateau was duidelijk wat te ongeduldig, zeker nu het recente massale monetaire stimuleringspakket wel het verschil lijkt te kunnen maken.

Enigszins onverwacht, zodat heel wat internationale investeerder nu snel moeten bijbenen om hun onderwogen positie in de Japanse beurs snel aan te passen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content