Interessant instapmoment op de beurzen?

Het lijkt er volgens ABN Amro op dat de beurs voor de korte termijn rekening houdt met het slechtst denkbare economische scenario. Dat is een terugval in het economische herstel, dat versterkt kan worden door overheden die ingrijpende bezuinigingen gaan doorvoeren.

Haaks hierop staan de analistenverwachtingen voor individuele bedrijven. Men gaat uit van verdere winstgroei en opinies voor aandelen worden vooruitlopend op het cijferseizoen opwaarts bijgesteld.

Deze tegenstelling in houding weerspiegelt volgens ABN Amro verschillende invalshoeken. De beurs kijkt meer naar de korte termijn, de tegenvallende economische ontwikkelingen dichtbij huis en ziet de zwakte van de euro als een falen.

De analisten kijken naar de langere termijn, de stevige internationale economische groei en zien de zwakte van de euro als een prachtige beleggingskans.

Zij scherpen de beleggingsfocus aan. Internationale diversificatie brengt groei en dient als bescherming tegen de zwakke euro.

De Europese aandelenselectie richt zich op export gerichte bedrijven, waar de jarenlange inspanningen om het concurrentievermogen op dollarmarkten te verbeteren zich nu gaat uitbetalen.

In beide meningen zit volgens ABN Amro een grond van waarheid. Wie beleggingen heeft houdt ze en wie over veel liquiditeiten beschikt ziet een interessant instapmoment.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content