ING: “Beleggingsbarometer opnieuw gestegen”

Na zes maanden daling, liet de ING-beleggersbarometer in december opnieuw een stijging optekenen. De nieuwe regering en de eurotop hebben het vertrouwen blijkbaar goed gedaan.

Bovendien heeft het succes van de staatsbon vermoedelijk de interesse in obligatiebeleggingen aangewakkerd. Maar voorzichtigheid blijft toch troef, gezien de overgrote meerderheid zijn rente-inkomsten gewoon op zijn spaarboekje zal laten staan.

ING: “Na zes opeenvolgende maanden van daling, kon de ING-beleggersbarometer in december nog eens een stijging laten optekenen. De indicator steeg van 62 naar 73 punten, hoewel dat nog steeds een stuk onder het neutrale niveau van 100 blijft. Belgische beleggers hebben m.a.w. iets minder wantrouwen in de ontwikkeling van de financiële markten, maar ze blijven op hun hoede.”

De vorming van de Belgische regering zou kunnen bijgedragen hebben tot de stijging van het vertrouwen. Zo blijkt dat 21% van de respondenten gelooft dat de Belgische conjunctuur in de komende maanden zal verbeteren, terwijl dit percentage in november slechts 13% bedroeg.

ING: “De zwartkijkers blijven met 49% echter ruimschoots in de meerderheid. Zo’n 38% van de geënquêteerden zag de financiële toestand van zijn gezin in de voorbije drie maanden verslechteren. Slechts 7% maakte van een verbetering gewag. Voor de komende drie maanden hoopt 12% toch op een meer rooskleurige toestand van zijn gezinsfinanciën, terwijl 33% nog steeds een verdere afkalving vreest.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content