ING behoort tot meest riskante aandelen binnen Europese bankensector

ING heeft op zijn beurt de cijfers over het tweede kwartaal wereldkundig gemaakt. De bank boekte verliezen op beleggingen in Spanje en rapporteerde een tegenvallende netto winst.

ABN Amro blijft ING volgen met een koopadvies; deze aanbeveling is echter geheel gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

ING zag de netto winst in het tweede kwartaal uitkomen op EUR 1,2 miljard. Hiermee bleef de winst achter bij de consensusverwachting: in de markt werd gerekend op een netto winst van EUR 1,3 miljard.

ING meldde dat bepaalde beleggingen in Spanje met verlies zijn verkocht; bovendien rapporteerde de bank een toename van het aantal slechte leningen in portefeuille. Het verlies op leningen kwam in het tweede kwartaal uit op EUR 541 miljoen en lag daarmee hoger dan analisten hadden becijferd.

Tegenvallende winst

ING behoort tot de meest riskante aandelen binnen de Europese bankensector. ABN Amro beveelt dit aandeel dan ook alleen aan bij beleggers met een hoge mate van risicotolerantie.

Het aandeel ING heeft een koers/winstverhouding van 4,6 (op basis van de verwachte winst in 2013) versus een sectorgemiddelde van 10,2. Het koopadvies voor ING is dan ook geheel gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content