Inflatie zal als een dief in de nacht komen

De overheden zijn op grote schaal schulden aangegaan, in die zin zelfs dat iedereen zich afvraagt hoe het schuldenprobleem ooit zal kunnen opgelost worden. Beleggers moeten hoe dan ook rekening houden met het inflatierisico, maar veel meer valt daaromtrent voorlopig niet te zeggen.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, merkt op dat de timing wat inflatie betreft belangrijk is, maar dat het moeilijk valt te zeggen wanneer de inflatie zal toeslaan. Het vertrouwen kan namelijk veel sneller verdwijnen dan iedereen voor mogelijk houdt.

Wat gaan de regeringen doen?

Höfert merkt op dat als de inflatie komt ze in geen enkel geval zichzelf zal aankondigen. Inflatie zal als een dief in de nacht komen, plots zal ze er zijn en dat liefst op een moment dat niemand er nog op bedacht is. Evenmin is duidelijk uit welke hoek de inflatie vandaan zal komen.

Höfert wijst er op dat de inflatie kan worden aangepakt door in ‘real assets’ te beleggen, zaken die ‘echt’ iets waard zijn, zoals goud, aandelen, vastgoed enzovoort. Beleggers kunnen beter waakzaam blijven, hun portefeuille moet bij wijze van spreken dag na dag worden bewaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content