IMF waarschuwt voor aanhoudende problemen in de eurozone

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen in de loop van de sessie geleidelijk zijn opgelopen. De belangrijkste indices moeten nu meer dan 1% prijsgeven, ook de BEL 20 verliest iets meer dan 2%. Met name Nyrstar en KBC noteren zwak op koers.

Op de valutamarkten moet de euro terrein prijsgeven, dit nadat de Europese Centrale Bank bij monde van Luc Coene een verdere verlaging van de basisrente niet uitsluit. Maar de aandacht gaat ook uit naar het Internationaal Monetair Fonds, dat waarschuwde voor aanhoudende problemen in de eurozone.

Ondanks de steunprogramma’s worden de landen uit de eurozone volgens het IMF nog steeds met grote uitdagingen geconfronteerd. Het zal namelijk niet makkelijk worden om die steunprogramma’s op maat van de landen in moeilijkheden uit te werken.

Succes voor Ablynx

Ablynx kondigde vandaag aan dat het positieve Fase I studie resultaten behaald heeft met ALX-0171, het Nanobody dat voor de allereerste keer via inhalatie wordt toegediend.

ALX-0171 is een trivalente molecule dat door Ablynx specifiek is ontworpen om rechtstreeks in de longen, via een nebulisator (vernevelaar), toe te dienen, voor de behandeling van infecties veroorzaakt door het respiratoir syncytiaal virus (RSV).

De Fase I data toonden aan dat ALX-0171 met success rechtstreeks in de longen via nebulisatie zou kunnen worden toegediend, wat een bevestiging is voor haar potentieel als ‘eerste-in-zijn-soort’ therapeutica om een RSV infectie te behandelen.

De stabiliteit van het Nanobody, samen met haar specifieke structuur, kleine omvang en robuustheid, maken deze gemakkelijke toedieningswijze mogelijk, hetgeen een potentiële oplossing biedt voor de pulmonaire toediening van biologische geneesmiddelen, waar antilichamen tot op heden niet succesvol waren.

De dubbelblinde, gerandomiseerde studie werd uitgevoerd in gezonde mannelijke vrijwilligers met als doel de veiligheid, de verdraagzaamheid en het PK profiel van ALX-0171 te onderzoeken.

De Fase I studie omvatte een deel met enkelvoudig oplopende dosissen met zes doses tussen 2,1 mg en 210 mg in 44 personen, gevolgd door een deel met meervoudige dosissen in 16 gezonde mannen, waarbij ze tweemaal per dag een dagelijkse dosis van respectievelijk 140 mg en 210 mg, gedurende vijf dagen, met ALX-0171 toegediend kregen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content