IMF-rapport niet verrassend

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) publiceerde gisteren nieuwe, zeer sombere groeiprognoses, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Nog maar twee maanden na de vorige update van de World Economic Outlook van oktober 2008, werden de cijfers opnieuw sterk neerwaarts bijgesteld.

De grootste herzieningen betroffen de opkomende economieën, maar ook voor Europa, de VS en Japan is men nu somberder dan in het vorige rapport.

Alleen de groeiraming voor de Amerikaanse economie in 2010 werd licht opwaarts herzien. De exacte prognoses zijn te lezen op de website van het IMF: http://www.imf.org/external.

Na de zwakke macrocijfers van de afgelopen weken en op grond van de nog altijd niet op gang komende kredietverlening van banken aan het bedrijfsleven is het sombere IMF-rapport volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet verrassend.

Positief is dat nog altijd wordt uitgegaan van een groeiherstel in 2010, al geeft het IMF aan dat de vooruitzichten zeer onzeker zijn en sterk afhangen van het beleid van overheden en centrale banken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content