IBM slaat opnieuw de bal mis qua omzet

Vandaag rolt de cijferstroom rustig verder, met onder andere resultaten van Abbott Laboratories, American Express, Bank of New York, Bank of America, Piper Jaffray, Piper Jaffray, Xilinx, Halliburton en eBay. Het resultatenseizoen in Europa wordt anderzijds officieel op gang geschoten met de cijfers van ASML.

Daarnaast komen ook Melexis, Econocom, Core Labs en Exact Holding met cijfers. In de Verenigde Staten rapporteerden gisterenavond met IBM en Intel twee zwaargewichten.

IBM sloeg opnieuw de bal mis qua omzet, de koers noteert in de nabeurshandel ruim 3% lager. Ook Intel kon met de kwartaalcijfers niet echt overtuigen.

Olieprijzen stabiliseren

Op de internationale energiemarkten stabiliseerden volgens Royal Bank of Scotland de prijzen van olieproducten na de onverwacht forse prijsdaling van een week eerder. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in november daalde met 0,8 procent.

Brent uit de Noordzee (november termijncontract) werd op zijn beurt juist weer 0,9 procent duurder. Daardoor nam de spread tussen beide varianten opnieuw toe tot meer dan 20 dollar.

Uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Energie blijkt dat de lokale olieproductie het hoogste niveau sinds januari 1997 bereikte.

In de week die eindigde op 21 september produceerden de VS gemiddeld 6,509 miljoen vaten per dag. Tijdens de eerste jaarhelft stond de Verenigde Staten in voor 83 procent van zijn eigen energiebehoefte. De invoer van olieproducten daalde op jaarbasis met 3,2 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content