Hoger koersdoel voor Syngenta

Het aandeel Syngenta, dat vanmorgen een overnamebod op Devgen uitbracht, heeft in de afgelopen tijd fraaie prestaties neergezet: het aandeel bereikte de hoogste niveaus van de afgelopen drie jaar.

De vraag naar producten en diensten van Syngenta blijft sterk, bovendien opereert het bedrijf zeer kostenbewust. ABN Amro handhaaft het koopadvies voor Syngenta en verhoogt het koersdoel naar CHF 400.

Syngenta ontwikkelt en produceert zaden en gewasbeschermingproducten en verleent diensten aan de agrarische sector. De vraag naar gewasbeschermingproducten -het terrein waarop Syngenta wereldwijd marktleider is- blijft groot; ook de zaden die het bedrijf ontwikkelt met behulp van biotechnologie zijn nog altijd zeer gewild.

De droogteperiode in de VS is voorbij, maar de impact ervan is nog altijd merkbaar, hetgeen er volgens ABN Amro toe kan leiden dat prijzen voor landbouwgrondstoffen (soft commodities) maar ook voor gewasbeschermingproducten en meststoffen hoog blijven.

Zadenontwikkeling belangrijkste aanjager van de groei

Zadenontwikkeling vormt volgens ABN Amro echter de belangrijkste aanjager van groei binnen Syngenta. Zaden zoals Syngenta die produceert vormen reële en milieubewuste oplossingen om voedselschaarste tegen te gaan.

Syngenta opereert zeer kostenbewust en heeft een zeer gezonde balanspositie, hetgeen ruimte biedt voor nieuwe aandeleninkoopprogramma’s.

ABN Amro volgt Syngenta met een koopadvies; het aandeel staat bovendien op de Aanbevolen Lijst van de bank. De analisten van de bank verhogen het koersdoel voor het aandeel Syngenta van CHF 370 naar CHF 400.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content