Hoe lang zullen de overheden nog van ons spaargeld afblijven?

De waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds over het aanslaan van ons spaargeld heeft nogal wat stof doen opwaaien. Van een waarschuwing was overigens eigenlijk geen sprake, het IMF gaf te verstaan dat een eenmalige welvaartbelasting het schuldenprobleem zou kunnen oplossen.

Hoe lang zullen de overheden nog van ons spaargeld afblijven?, zo luidt de vraag die iedereen zich nu stelt. Uiteraard is het moeilijk om een sluitend antwoord op deze vraag te geven. Maar de economen die in het door het IMF geschetste scenario geloven, zien dergelijke ingreep mogelijk wanneer de financiële crisis weer in alle hevigheid zou losbarsten.

Op de financiële markten is het ogenschijnlijk rustig, maar onderhuids broeit er toch van alles. Volgens sommige analisten zijn vooral de euro en de dollar kwetsbaar, een onverwachte gebeurtenis bij één van deze munten zou de poppen meteen aan het dansen kunnen brengen. Het wordt opletten met ons spaargeld zodra het ergens in de wereld serieus fout begint te lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content