Hewlett-Packard vandaag uitschieter wat bedrijfsresultaten betreft

De bedrijfsresultaten zijn grotendeels bekend, het is nu nog uitkijken naar enkele achterblijvers. Op de eerste plaats is het vandaag de beurt aan Hewlett-Pacard, nadat gisteren al Dell de cijfers over het voorbije kwartaal bekendmaakte.

In de U.S. zijn ook de resultaten van American Eagle Outfitters, Sycamore Networks en natuurlijk Toll Brothers van de moeite van het vermelden waard.

In Europa valt er weinig of niets te melden, met uitzondering misschien van het kwartaalbericht van Burberry Group. Voor de Brusselse beleggers zijn de cijfers van Retail Estates het vermelden waard.

Uitdagingen qua structurele hervormingen zijn groot

De uitdagingen qua structurele hervormingen zijn groot, schrijft Goldman Sachs, maar er is zeker al een begin gemaakt. De kans dat de andere optie, geen aanpassingen en de eurozone uiteen laten vallen, is klein gezien de grote toewijding van alle deelnemers aan de euro.

Kapitaalmarkten blijven open voor nieuwe obligaties

Ondanks de fluctuaties in het marktsentiment blijven de kapitaalmarkten volgens Theodoor Gilissen Bankiers open voor nieuwe obligaties.

Bedrijven en staatsgerelateerde instellingen kunnen nog steeds redelijk makkelijk kapitaal aantrekken, maar recentelijk zien we wel relatief veel emissie in andere valuta dan de euro.

De zorgen over de eurocrisis op de achtergrond maken dat beleggers voorzichtig blijven. Naast de US dollar zijn ook het pond sterling en de Noorse kroon nog altijd populaire emissievaluta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content