Herman Daems (GIMV): “Bedrijven hebben weer groeiplannen”

GIMV gaf vanmorgen volgende commentaar op de cijfers over het voorbije boekjaar:

Gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere: “De positieve evolutie van het eerste semester werd onverminderd doorgetrokken in de loop van het jaar. Naast een mooie winstgroei, realiseerden we ook een rendement op eigen vermogen boven het langetermijngemiddelde. Enerzijds bevestigen deze resultaten de blijvende interesse van industriële kopers om overnames te doen met een strategische premie. Anderzijds onderstrepen ze ook de operationele verbetering bij tal van onze participaties, wat een positieve impact had op de waardering van de portefeuille.”

Ondanks deze belangrijke desinvesteringen, kende de selectief uitgebouwde portefeuille volgens Dejonckheere een verdere mooie groei met behoud van alle kenmerken voor verdere waardecreatie.

Voorzitter Herman Daems: “We hebben dit jaar kunnen vaststellen dat de bedrijven opnieuw beginnen groeiplannen te maken voor de toekomst en weer bereid zijn te investeren. Als Gimv zijn we klaar om bij deze herstart van de economie een rol te spelen. Gimv kan dat omdat we zelf heel goed de financiële crisis doorstaan hebben. Dat blijkt ook uit het resultaat dat Gimv dit jaar behaald heeft. Ons langetermijnrendement van 12,2 procent behoort tot de hoogste rendementen van de investeringsmaatschappijen in België. Het is een eenvoudig bewijs dat Gimv een stabiele en belangrijke rol speelt als investeerder, aandeelhouder en coach van op groei gerichte bedrijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content