Heel wat belangrijke Brusselse resultaten op komst

Het resultatenseizoen is al meer dan halverwege, waarbij de klemtoon zich steeds nadrukkelijker verplaatst van de Verenigde Staten naar Europa. Maandag is traditioneel een rustige dag, met vandaag alleen de resultaten van PostNL. Later deze week staan er nog heel wat cijfers op de agenda, waarbij we vooral Ageas, Delhaize, D’Ieteren, GBL en Recticel vermelden.

Daarnaast maken ook in Europa nog heel wat grote namen de cijfers bekend. In de Verenigde Staten maken onder andere Tesla Motors, Victoria Gold en Transocean resultaten bekend.

De belangrijkste Amerikaanse bedrijven hebben inmiddels al gerapporteerd, in de komende weken komen er niettemin nog enkele grote blue chips met resultaten.

Per saldo een positieve week voor aandelen

De aandelenmarkten kwamen aan het begin van vorige week nauwelijks van hun plaats. Dit had volgens ABN Amro niet in de laatste plaats te maken met het feit dat de beurs op Wall Street het eerste deel van de week gesloten bleef vanwege ‘Sandy’, de zware storm die onder andere New York en omgeving aandeed.

Na twee dagen gesloten te zijn geweest (een fenomeen dat in zo’n 100 jaar niet meer was voorgekomen, in ieder geval niet wegens weersomstandigheden) opende Wall Street woensdag weer zijn deuren.

Dit gebeurde overigens een uur eerder dan gebruikelijk, aangezien de wintertijd in de VS op een ander moment ingaat dan bij ons in Europa. Aan het eind van de week werd het sentiment beter en konden de aandelenmarkten weer de weg omhoog vinden.

Alle belangrijke beurzen in zowel het oosten als westen konden wat terreinwinst boeken, waarbij de AEX met een weekwinst van ongeveer 2% zich weer richting het hoogste punt van het jaar bewoog. In Hong Kong zette de beurs met een stand van ruim 22.000 punten het hoogste punt sinds de zomer van 2011 neer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content