Heel wat bedrijfsresultaten deze week op komst, Citigroup in focus

In de Verenigde Staten kregen we vorige week een eerste opwarmingsronde wat de bedrijfsresultaten betreft, maar deze week komt de stroomkwartaalcijfers echt op volle snelheid.

Ook volgende week wordt het nog bijzonder druk, waarna er opnieuw op de rem wordt getrapt. Het hoeft geen betoog dat de kwaliteit van de kwartaalcijfers sturend kan zijn voor de beurskoersen in de komende weken.

Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Charles Schwab en Citigroup belangrijk, nadat vorige vrijdag Wells Fargo en JP MorganChase als eerste grootbanken verslag uitbrachten over het voorbije kwartaal. Naar de resultaten van de banken wordt op Wall Street in de huidige omstandigehden met bijzondere aandacht uitgekeken. Daarnaast komt ook Gannett rapporteren.

In Europa wordt het opnieuw een rustige dag, de agenda met bedrijfsresultaten is zo goed als leeg. Later deze week komen er toch enkele interessante bedrijven rapporteren.

Ook de eerste Europese bedrijven komen rapporteren

De komende week komt volgens ABN Amro het seizoen echt op stoom met resultaten van onder meer een aantal grote Amerikaanse banken en verder Coca Cola, IBM en Intel. In Europa publiceren onder andere ASML en Akzo Nobel hun resultaten over het eerste kwartaal.

Van het macro-economische front wordt met belangstelling uitgekeken naar onder meer gegevens over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, het Duitse ondernemersvertrouwen en het vertrouwen onder Europese consumenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content