Hedge fund manager John Paulson gaat short op Duitse staatsobligaties

Duitsland veilde vandaag staatsobligaties met een looptijd van twee jaar. De rente op deze obligaties bedroeg nog 0,14%, wat een nieuw historisch dieptepunt was. In totaal werd voor een bedrag van 4,21 miljard euro aan Duitse staatsobligaties bij de beleggers geplaatst.

De vraag bedroeg echter 7,67 miljard euro, zodat die ruimschoots het aanbod overtrof. De beleggers zijn dus bereid om – rekening gehouden met de inflatie – vrede te nemen met een negatief rendement. Sommige analisten zien de Duitse obligatiekoersen nog verder stijgen.

Dat betekent dat de rentevoeten nog dieper kunnen dalen. Michael Leister, fixed-income strategist bij DZ Bank AG in Frankfurt, verwees in dat verband naar de vlucht naar veiligheid tegen de achtergrond van een Europese schuldencrisis die zich alsmaar lijkt uit te breiden.

Paulson vindt dat het welletjes is geweest

Hedge fund manager John Paulson gaat short op Duitse staatsobligaties, hij vindt dat het welletjes is geweest. Dat betekent niet dat Paulson gelooft dat de Europese schuldencrisis gaat opgelost worden, wel integendeel. Hij verwacht dat die crisis in de komende maanden zich nog gaat verdiepen.

Daardoor dreigt de kredietwaardigheid van Duitsland zelf in gevaar te komen, zodat de koersen van de Duitse staatsobligaties zouden kunnen gaan dalen. Bunds gelden momenteel als zowat de veiligste belegging, ten onrechte echter als we Paulson mogen geloven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content