Hans d’Haese (Bank Degroof): “Top line groei Ter Beke conform de verwachtingen

Dit waren de krachtlijnen en de belangrijkste gebeurtenissen die bij Ter Beke tijdens het derde kwartaal plaatsvonden:

*De omzetgroei van de eerste negen maanden werd in de zomer tijdelijk afgeremd, voornamelijk in bereide gerechten. In het vierde kwartaal groeit de omzet verder zodat de groep verwacht 2010 af te sluiten met een groei van ongeveer 3%, wat in lijn ligt met het percentage van het eerste semester.

*In het derde kwartaal investeerde Ter Beke fors in extra ondersteuning van het merk Come a casa® via televisiecampagnes.

*De groep ondertekende op 30 september 2010 een overeenkomst met de aandeelhouders van het Franse Stefano Toselli® met het oog op de oprichting van een joint venture. Deze joint venture zal tot doel hebben lasagne en pasta maaltijden te commercialiseren in Centraal en Oost-Europa. Het business plan evalueert eveneens de bouw van een productiesite in Centraal-Europa, die exclusief

voor de Centraal en Oost-Europese markt zal produceren. De studie verloopt volgens plan om tegen de lente van 2011 alle opschortende voorwaarden gerealiseerd te hebben.

* Op 13 oktober 2010 vond de oplevering plaats van het nieuwe versnijdings- en logistiek centrum dat voor de groep werd gebouwd in Wijchen (bij Nijmegen, Nederland). Vanaf november 2010 worden op deze site alle versnijdings- en verpakkingsactiviteiten van de groep samengebracht die nu in de fabrieken in en

rond Milsbeek (Nederland) plaatsvinden. Aansluitend worden er ook alle logistieke activiteiten van de groep in Nederland gecentraliseerd, zowel voor vleeswaren als voor bereide gerechten. De verhuis van de slicingactiviteiten en de centralisatie van de logistieke activiteiten verloopt volgens het geplande tijdschema.

*In het vierde kwartaal wordt het verhoogde investeringsritme in het merk Come a casa® en in de verbetering van producten en productieprocessen verder aangehouden.

*De groep bevestigt de vooruitzichten aangekondigd naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarresultaten: in 2010 zal een netto resultaatsverbetering worden gerealiseerd van tenminste 1,3 miljoen EUR.

Hans d’Haese (Bank Degroof): “De top line groei bij Ter Beke was conform de verwachtingen. Ik handhaaf een advies opbouwen en een koersdoel van 66 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content