Hans D’Haese (Bank Degroof): “TCA-transactie heeft weinig invloed op NAV NPM”

Om de verdere ontwikkeling van Tikehau Capital Advisors (TCA) onder de vorm van een partnerschip tussen zijn managers te verwezenlijken heeft NPM haar deelneming van 47,5% in TCA aan de managers van deze vennootschap verkocht.

De verkoopprijs (EUR 17,7 miljoen) maakt het voorwerp uit van een krediet toegestaan door NPM, die op deze transactie een geconsolideerde meerwaarde van EUR 7,4 miljoen realiseert (EUR 8,5 miljoen eng geconsolideerd).

Het interne rendementspercentage bedraagt 12% per jaar over een periode van 4 jaar. NPM behoudt in haar “voor verkoop beschikbare financiële activa” een deelneming in Tikehau Capital Partners (EUR 19 miljoen) waarop tot nu toe de vermogensmutatiemethode werd toegepast, zowel als deelnemingen in andere fondsen die door de Tikehau Groep worden beheerd (EUR 48 miljoen), en die tot hun voorziene leeftijd waarschijnlijk zouden moeten behouden worden.

Hans D’Haese (Bank Degroof): “De TCA-transactie heeft weinig invloed op NAV NPM. Ik handhaaf een neutraal advies voor de holding.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content