Grondstofaandelen in de grond geboord

© REUTERS

Beleggers worstelen opnieuw met ontgoochelende cijfers uit China. Zwakke import- en exportcijfers wakkeren de vrees aan dat de Chinese economie, en vooral de Chinese industrie, fors vertraagt. De grondstofaandelen leiden in het spoor van dalende grondstofprijzen de dans naar beneden. De prijs voor een vat Noordzee-olie zakt voor het eerst sinds 2009 onder de 40 dollar. Ook de munten van de grondstof exporterende landen staan verder onder druk.

Het verlies op de Europese beurzen schommelt rond -1,5 procent. Wall Street opent een kleine procent lager.

Anglo American (-11,5%), de vijfde grootste mijnbouwer ter wereld, trekt zijn conclusies. Het dividend wordt dit en volgend jaar geschrapt en een drastisch herstructureringsplan kost op termijn bijna 85.000 banen of ruim de helft van het personeelsbestand. Het bedrijf wil 60 procent van zijn activiteiten van de hand doen, om op die manier een rendabele basis over te houden. De Britse mijnreus Rio Tinto (-8%) blijft voorlopig wel een dividend uitbetalen, maar verlaagt voor de tweede keer in vier maanden het investeringsbudget.

In Brussel kreeg de koers van Galapagos (+13,4%) vleugels nadat het biotechbedrijf tussentijdse resultaten van het reumamiddel filgotinib publiceerde. De pil zou ook helpen bij de behandeling van de ziekte van Crohn (darmontsteking). Op een panel van 175 patiënten reageerde 48 procent positief op het geneesmiddel, terwijl een placebomiddel een score van 23 procent haalde. Deze resultaten vormen een goede startbasis voor het sluiten van een lucratieve deal met een grote farmabedrijf voor de verdere ontwikkeling van filgotinib. In september maakt het Amerikaanse Abbvie nog een einde aan de samenwerking met Galapagos voor de verdere ontwikkeling van dit medicijn, maar Galapagos is optimistisch dat het een nieuwe partner vindt voor de ontwikkeling van de laatste fase van van filgotinib.

Autodienstengroep D’Ieteren (-5,4%) hield vandaag een investor day in London en publiceerde een trading update over het derde kwartaal. De groep bevestigt dat de winst dit jaar 20 tot 25 procent zal stijgen, maar verlaagde op langere termijn de vooruitzichten voor Belron, wat op de koers weegt. Dochterbedrijf D’Ieteren Auto, dat de merken van de Volkswagen invoert op de Belgische markt, raamde voor het eerst de schade als gevolg van emissieschandaal van Volkswagen. De verkoop ondervond in het derde kwartaal nog geen hinder – deze orders dateren nog van voor het emissieschandaal – en steeg met 6,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het marktaandeel van D’Ieteren Auto bleef relatief stabiel. Na de uitbraak van het schandaal schortte de groep wel tijdelijk de verkoop van de betrokken modellen op, wat naar schatting resulteerde in een minderverkoop van 1260 auto’s, of 1 procent van de jaarlijkse verkoop. Dat zal het bedrijfsresultaat met 8 miljoen euro afromen. Volkswagen zal de kosten dragen die gepaard gaan met het op orde zetten van de sjoemelauto’s, maar ook D’Ieteren ziet nog voor 11 miljoen euro aan extra kosten. Het bedrijf verwacht dat de verkoop begin volgend jaar zal te leiden onder het emissieschandaal, maar rekent op het Brusselse autosalon van januari 2016 en de lancering van enkele nieuwe modellen om de commerciële schade te beperken.

D’Ieteren publiceerde ook een trading update over dochterbedrijf Belron, actief in glasherstelling van voertuigen en goed voor twee derde van de winst van de groep. Tot eind oktober steeg de omzet met bijna 12 procent, waarvan 8 procent te danken is aan gunstige wisselkoerseffecten en een kleine 4 procent aan organische groei. In de Verenigde Staten steeg de verkoop spectaculair dankzij een stijgend marktaandeel en streng winterweer, maar in Europa staat de verkoop licht onder druk door een afkalvende markt. Belron verwacht dat deze tendensen zich in 2016 doorzetten, al zal de groei in de Verenigde Staten afzwakken bij normaal winterweer. Belron paste ook de verwachtingen tot 2019 neerwaarts bij. In de industrielanden hapert de markt meer dan verwacht, terwijl de expansieplannen voor de ontluikende markten worden uitgesteld. Belron denkt wel nog een jaarlijkse omzetgroei van 4 procent te behalen tussen 2014 en 2019, maar een winstmarge van 8 procent tegen 2019 lijkt niet meer haalbaar.

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM (-1,5%) waarschuwt dat de aanslagen in Parijs de omzet in november met 50 miljoen euro afgeroomd hebben. De boekingen tonen nu wel een herstel, waardoor de impact na nieuwjaar nog heel minimaal zal zijn.

Woensdag

worden in de Verenigde Staten de olievoorraden opgemeten, wat in deze tijden van overaanbod en dalende olieprijzen extra aandacht krijgt. De bedrijfsagenda oogt mager. In London publiceert Tesco een trading update.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content