Griekse rente valt terug tot laagste niveau sinds schuldenherschikking

De Europese schuldencrisis lijkt in wat rustiger vaarwater te zijn beland, dit ondanks het feit dat Spanje het aanvragen van een steunaanvraag op de lange baan blijft schuiven.

De beleggers putten echter moed uit de verklaring van de Duitse minister Wolfgang Schaüble dat Griekenland de eurozone niet zal verlaten.


Inmiddels is de rente op de 10-jarige Griekse staatsobligatie teruggevallen tot het laagste niveau sinds de schuldenherschikking.

Het rendement bedraagt nog 17,58%, of een daling met bijna een half procent ten opzichte van het slotniveau van afgelopen week. In de loop van de maandagsessie werd op 17,38% een dieptepunt opgetekend.

De Spaanse rente is anderzijds gisteren weer gestegen, de 10-jarige staatsobligatie bracht 5,82% op of een stijging met 19 basispunten. Op 18 oktober moet Spanje opnieuw staatsobligaties gaan veilen, maar ook vandaag staat een veiling op de agenda.

Verslag van BAV van Jensen Group

Op 4 oktober 2012 vond de Buitengewone Algemene Vergadering van Jensen Group plaats. De vergadering heeft beslist om het kapitaal te vermindern met 12.004.452,00 euro (1,5 euro per aandeel).

De aandelen zullen vanaf 20 december 2012 ex-coupon verhandeld worden en het kapitaal is betaalbaar vanaf 27 december 2012 aan de loketten van de KBC bank (Paying Agent) tegen voorlegging van coupon n° 7.

De vergadering gaf opnieuw machtiging aan de Raad van Bestuur om het kapitaal te verhogen binnen de voorwaarden van het toegestaan kapitaal alsook machtiging tot inkoop van eigen aandelen.

De volledige agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering is tevens beschikbaar op de website www.jensen-group.com onder Investor Relations/Aanddeelhoudersinformatie/ Algemene Vergaderingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content