Griekenland gaat steeds zwaarder wegen op Europese beurzen

In de loop van de maandagsessie is het sentiment op de Europese beurzen verder verslechterd, met oplopende verliezen voor de belangrijkste indices.

Griekenland gaat steeds zwaarder wegen op de financiële markten, politiek lijkt zich daar een rampenscenario te voltrekken. Op de valutamarkten staat de koers van de euro opnieuw onder druk.

De Euro Stoxx 50 geeft momenteel zowat 2,50% prijs, in het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot iets meer dan 2%. Geen enkel BEL 20-aandeel noteert in de plus, de grootste verliezer is KBC. De resultaten van mediagroep Roularta werden vrij goed onthaald.

Lichte stijging van de omzet bij Roularta Media Group

Roularta Media Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een geconsolideerde omzet van 187,7 miljoen euro tegenover 187,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011.

De lezersmarkt houdt stand en de recente resultaten van de studie ‘Bedrijfsleiders en Kaderleden’ bevestigt de leiderspositie van de

Roularta-magazines in België. De vergelijkbare nieuwe studie ‘One’ geeft dezelfde goede resultaten voor de Franse markt.

De beslissingen in verband met reclamebestedingen worden door de adverteerders zeer laat genomen en dit maakt het volgens het management moeilijk voorspellingen te maken.

Het tweede kwartaal is heel voorzichtig gestart, met uitzondering van de divisie ‘gratis pers’ die opnieuw groeit in omzet met De Streekkrant, De Zondag en Steps en de achterstand van het eerste trimester weer goedmaakt.

Volgens Bank Degroof waren de resultaten van Roularta conform de prognoses, het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd.

KBC Securities sprak van een goed kwartaal bij de uitgever, ondanks de moeilijke marktomstandigheden bleef de omzet min of meer op peil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content