Goudprijs kan snel met 50 % stijgen

Goud is een goede investering gebleken over de afgelopen 10 jaar, maar recent zijn de beleggers in goud wat op hun honger blijven zitten. De goudprijs is vanaf de all-time high rond 1900 dollar uit september van vorig jaar met enkele honderden dollars in prijs gedaald.

Sommige beleggers zitten nu met de handen in het haar, maar daar is absoluut geen reden voor. Chris Martenson, CEO & co-founder van Peak Prosperity, ziet hoopvolle signalen op de chart van het goud, signalen die wijzen in de richting van een uitbraak op korte termijn.

Koersdoel 2.500 dollar

Meer nog, Martenson is van mening dat de goudprijs als een speer de lucht in kan schieten. Aanleiding daarvoor is de vorming van een reusachtige vlag op de chart, een patroon dat in het verleden vaker de voorbode is geweest van een bijzonder krachtige haussefase.

Het eerste koersobjectief voor het goud ligt volgens Martenson nu op 2.500 dollar per troy ons, wat neerkomt op een stijging met 50 % vanaf de huidige niveaus. De negatieve reële rentevoeten, het onverantwoord fiscaal beleid bij de regeringen en het roekeloos gedrag van de bankiers ondersteunen momenteel de goudprijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content