Goudprijs blijft onder druk staan

De Europese economieën evolueren volgens professor Stefan Duchateau eerder gunstig en leveren een opeenvolgende reeks van conjunctuurcijfers die telkens opnieuw positief verrassen. Dit laatste moet niet overdreven worden, natuurlijk, want de groeiprognoses blijven eerder bescheiden maar zijn toch voldoende om de Europese beurzen terug onder de aandacht te brengen.

Grotendeels terecht, maar we moeten toch opletten met een te euforische interpretatie. De verwachte bedrijfsresultaten voor 2014 verbeteren immers enkel in Duitsland en Scandinavië. De andere beurzen lopen vooruit op een dergelijke evolutie en dat vergt nog enige bevestiging in de komende maanden maar lijkt niet onmogelijk. Het accent in Europa blijft echter nadrukkelijk op Duitsland gericht.

Op de Europese beurzen veranderde er vandaag niet zo heel veel, de belangrijkste indices sloten iets lager af. Met een verlies van zowat anderhalf procent was ThromboGenics de sterkste daler binnen de BEL 20. De goudprijs moet nog altijd aandringen om stand te houden boven het niveau van 1300 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content