Goldman Sachs blijft geloven in de grondstoffen

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die ten opzichte van de opening min of meer gelijk zijn gebleven. Volgens de analisten ontbreekt momenteel een katalysator die de koersen kan helpen om de opwaartse beweging te hervatten.

Goldman Sachs blijft geloven in de grondstoffen, volgens deze broker kan een belegging in commodities in de komende 12 maanden een rendement van 18,20% opleveren. Energie en industriële metalen (zoals non-ferro’s) bieden daarbij de beste winstkansen.

Abrupt einde aan lange termijn stijgende trend bij olieprijs

Aan een lange termijn stijgende trend in de olieprijs die eind 1998 werd ingezet kwam volgens Theodoor Gilissen Bankiers

in 2008 een abrupt einde.

De prijs van Crude Oil heeft zich daarna op formidabele wijze hersteld, maar is er niet meer in geslaagd om boven de stijgende steunlijn uit te breken.

Sinds de prijspiek in 2011 verliest het zwarte goud momentum, waarna steunlijnen na een neerwaartse breuk acteren als weerstand.

De zwakte in China en de technische verzwakking in de olieprijs en daardoor ook de terugval in de grondstoffenindices vormen aanleiding om zeer selectief keuzes te maken. Bemoedigend is de recente verbetering in de ‘industriële metalen’.

Zorgelijk daarentegen is de prijsdaling in de ‘grains’. Laatstgenoemde sub-categorie lijkt een daling in te zetten naar de koers-toppen uit 2011.

Deze beweging kan worden aangeduid als een lange termijn ‘pullback’, maar dat zal voorlopig de grondstoffenindices kunnen drukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content