Goede resultaten Alcoa kunnen Amerikaanse beurzen niet in de plus houden

Zelfs na 17 oktober bestaat er volgens professor Stefan Duchateau nog een juridische ontsnappingsroute voor het Amerikaans schuldenplafond die de door de democraten onder aanvoering van oud-president Clinton en congreslid Nancy Pelosi werd uitgewerkt.

De regering kan zich immers nog beroepen op de Amerikaanse Grondwet waar een specifiek amendement voorziet in het doorbreken van een dergelijke impasse.

De nieuwe staatsschuld draagt dan echter geen staatsgarantie meer. Enig probleem is dat hiervoor twee andere wetten moeten worden geschonden, die het tegendeel vooropstellen…

De eindbeslissing ligt dan bij de bevoegde rechtbank die een Salomonsoordeel moet vellen om deze gordiaanse knoop te ontwarren.

Dat betekent echter ook dat de huidige “shutdown” langer zou duren dan nu door de meeste analisten wordt verwacht en dat dreigt toch volle percenten van de economische groei af te kalven.

De goede resultaten van Alcoa kunnen de Amerikaanse beurzen niet in de plus houden, hoewel de Dow Jones blijft flirten met de nullijn. In de komende dagen zullen nog meer bedrijfsresultaten worden gepubliceerd, maar momenteel heerst er een tijdelijke windstilte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content